ORIBI Groep neemt autorisatiebeheerexpert SmartAIM over

ORIBI Groep neemt autorisatiebeheerexpert SmartAIM over

Den Haag, 6 mei 2022 – Main Capital Partners (“Main”) maakt vandaag bekend dat ID-verificatiespecialist ORIBI ID-Solutions ("ORIBI"), actief in de Identity & Access Management (IAM) markt, autorisatiebeheerexpert SmartAIM heeft overgenomen.

SmartAIM de eerste add-on acquisitie van de ORIBI Groep

SmartAIM is daarmee de eerste add-on acquisitie van ORIBI. De ID-verificatiespecialist uit Oisterwijk wordt sinds 2021 ondersteund door software-investeerder Main bij een actieve buy-and-build-strategie.

SmartAIM is een IAM softwarebedrijf die oplossingen levert voor het beheren van toegangsrollen binnen een organisatie. Met behulp van de SmartAIM Authorisation Management Suite kunnen gebruikers inzicht krijgen in wie toegang heeft tot welke data en applicaties en kunnen zij dit efficiënt en veilig organiseren. De suite stelt klanten in staat om op elk moment alle toegangsrollen binnen hun organisatie toe te kennen en te monitoren. De werknemers kunnen hun wachtwoorden zelf beheren zonder hulp van een servicedesk.

SmartAIM de eerste add-on acquisitie van de ORIBI Groep
SmartAIM de eerste add-on acquisitie van de ORIBI Groep

Toenemend belang van gegevensbescherming

ORIBI's investering in SmartAIM benadrukt het groeiende belang van gegevensbescherming. “De markt voor IAM-software zal naar verwachting de komende drie jaar met minstens 13% groeien”, aldus Ivo van Deudekom, Senior Investment Manager bij Main. “Zowel de vraag naar oplossingen voor gebruikers- en autorisatiebeheer als het enorme belang van gegevensbeveiliging zien wij sterk toenemen.” Main is sterk gepositioneerd in de security softwaremarkt door eerdere overnames van Pointsharp in Zweden, Sivis in Duitsland en NFC-specialist ReadID in Nederland. In samenwerking met het bestaande managementteam van de ORIBI Groep verkent Main verschillende groeimogelijkheden binnen de sectoren waarin het bedrijf reeds actief is, maar ook van aangrenzende segmenten, om zo de positie in de bredere markt voor beveiligingssoftware verder te versterken. 

Met de complementaire oplossingen van SmartAIM zal het gecombineerde bedrijf zijn focus uitbreiden van ID-verificatie naar toegangscontrolebeheer en gebruikersautorisatie. Henk de Kort, CEO van ORIBI: “We kijken uit naar deze samenwerking met SmartAIM, die ons beiden in staat stelt om onze klantenbestanden te voorzien van een uitgebreidere suite met oplossingen voor de gehele IAM-workflow.”  Martijn Schuyt, CEO bij SmartAIM, vult aan: “Door onze kennis en ervaring te bundelen, ontstaat direct meerwaarde voor bestaande en nieuwe klanten.”

ORIBI Groep & SmartAIM

ORIBI Groep biedt moderne oplossingen die het mogelijk maken om de identiteit van bijvoorbeeld bezoekers, klanten en medewerkers veilig en efficiënt te verifiëren, verwerken en vervolgens daaraan gekoppelde autorisaties te beheren. Met haar hoofkantoor in Oisterwijk heeft ORIBI ongeveer 40 medewerkers die meer dan 450 klanten bedienen. Ongeveer de helft daarvan zijn gemeenten, maar ORIBI bedient ook klanten in de automotive, uitzendbranche, gezondheidszorg en onderwijs.

SmartAIM, opgericht in 2012, is een IAM softwarebedrijf met een focus op autorisatiebeheer. De oplossingen van SmartAIM stellen gebruikers in staat om inzicht te krijgen in wie toegang heeft tot welke data en applicaties en helpen gebruikers om dit efficiënt en veilig te organiseren binnen hun organisatie. SmartAIM telt ongeveer 20 medewerkers die vanuit het hoofdkantoor in Houten meer dan 50 klanten bedienen, welke actief zijn in de gezondheidszorg, het onderwijs, (semi-)overheidsinstanties en financiële instellingen.

ORIBI Groep & SmartAIM
ORIBI Groep & SmartAIM

Main Capital Partners

Main Capital Partners is een toonaangevende software-investeerder in de Benelux, DACH en Scandinavië. Main heeft bijna 20 jaar ervaring in het versterken van softwarebedrijven en werkt als strategische partner nauw samen met managementteams van haar portfoliobedrijven om duurzame groei te realiseren en sterke softwaregroepen op te bouwen. Main telt ruim 50 medewerkers en heeft kantoren in Den Haag, Stockholm en Düsseldorf. Main heeft ruim EUR 2,2 miljard aan beheerd vermogen. Main heeft op dit moment in meer dan 130 softwarebedrijven geïnvesteerd, welke banen hebben gecreëerd voor ongeveer 5.000 werknemers.