ORIBI Groep doet tweede overname met ID-verificatie-specialist JanusID

ORIBI Groep doet tweede overname met ID-verificatie-

specialist JanusID

Den Haag, 13 juli 2022 – Main Capital Partners (“Main”) maakt vandaag bekend dat ORIBI Groep ("ORIBI"), actief in de Identity & Access Management (“IAM”) markt, ID-verificatiespecialist JanusID heeft overgenomen.

JanusID de tweede add-on acquisitie van ORIBI Groep

De IAM-expert uit Oisterwijk wordt sinds 2021 ondersteund door software-investeerder Main bij een actieve buy-and-build-strategie. Het versterkte eerder dit jaar al haar positie door de overname van SmartAIM, ontwikkelaar van software voor het beheren van toegangsrollen.

JanusID is een softwarebedrijf die oplossingen levert voor digitale identiteitsverificatie. Het bedrijf ondersteunt daarmee processen voor Know Your Customer (“KYC”) en Know Your Employee (“KYE”) door identiteiten van klanten en werknemers volledig op afstand vast te stellen. Door gebruik te maken van moderne technologieën, stellen de oplossingen van JanusID gebruikers in staat om handmatige en foutgevoelige processen op een veilige manier te automatiseren en gemakkelijk binnen bestaande bedrijfsprocessen te plaatsen.

JanusID de tweede add-on acquisitie van ORIBI Groep
JanusID de tweede add-on acquisitie van ORIBI Groep

Toenemend belang van verificatie van (online) identiteiten

ORIBI's investering in JanusID benadrukt het groeiende belang van ID verificatie en gegevensbescherming. “De markt voor identiteitsverificatie zal naar verwachting de komende jaren met jaarlijks 30 – 40% groeien”, aldus Ivo van Deudekom, Senior Investment Manager bij Main. “In steeds meer digitale processen vervult identiteitsverificatie een belangrijke rol. Zo zien wij het belang hiervan bij zowel van KYC als KYE, kortom weten met wie je zaken doet en wie je aanneemt, sterk toenemen.” Main is sterk gepositioneerd in de security softwaremarkt door eerdere overnames van Pointsharp in Zweden, Sivis in Duitsland en NFC-specialist ReadID in Nederland.

In samenwerking met het bestaande managementteam van ORIBI verkent Main verschillende groeimogelijkheden, zowel in aangrenzende markten als binnen de segmenten waarin het bedrijf reeds actief is. Met de oplossingen van JanusID zal het gecombineerde bedrijf zijn huidige positie in de ID-verificatie markt verder versterken en met name binnen het mobiele segment haar expertise vergoten.

Henk de Kort, CEO van ORIBI: “Wij verheugen ons op de samenvoeging van JanusID. Door deze combinatie zal onze positie binnen de markt voor identiteitsverificatie worden uitgebreid. Hiermee wordt het mogelijk om onze klanten te voorzien van een digitale toepassing voor het uitvoeren van een degelijke identiteitsverificatie.”.

Irwin Oedayrajsingh Varma, directeur bij JanusID, vult aan: “De krachtenbundeling met Oribi resulteert in een breder aanbod van hoogwaardige ID-diensten, verstevigt de dienstverlening en versnelt toegang tot nieuwe klanten. Wij zien met enthousiasme uit naar de integratie met ORIBI voor zowel de verdere uitrol van CheckedID als de ontwikkeling van ShowID.”. De oprichters/directeurs van JanusID zullen operationeel betrokken blijven bij de gecombineerde groep.

ORIBI Groep & JanusID

ORIBI Groep biedt moderne oplossingen die het mogelijk maken om de identiteit van bijvoorbeeld bezoekers, klanten en medewerkers veilig en efficiënt te verifiëren, verwerken en vervolgens daaraan gekoppelde autorisaties te beheren. Met haar hoofkantoor in Oisterwijk heeft ORIBI ongeveer 40 medewerkers die meer dan 450 klanten bedienen. Ongeveer de helft daarvan zijn gemeenten, maar ORIBI bedient ook klanten in de automotive, uitzendbranche, gezondheidszorg en onderwijs.

JanusID, opgericht in 2016, is een softwarebedrijf met een focus op ID-verificatie. De oplossingen van JanusID stellen gebruikers in staat om de identiteit van klanten en medewerkers volledig op afstand vast te stellen en om risico’s op het gebied van privacy en databescherming beter te beschermen bij het uitwisselen van identiteiten. Het team van JanusID bedient vanuit het hoofdkantoor in Den Haag meer dan 40 klanten, welke actief zijn in de HR- en flexmarkt, financiële dienstverlening, internationale handel en logistiek, notariaat en woningverhuur.

ORIBI Groep & JanusID
ORIBI Groep & JanusID

Main Capital Partners

Main Capital Partners is een toonaangevende software-investeerder in de Benelux, DACH en Scandinavië. Main heeft bijna 20 jaar ervaring in het versterken van softwarebedrijven en werkt als strategische partner nauw samen met managementteams van haar portfoliobedrijven om duurzame groei te realiseren en sterke softwaregroepen op te bouwen. Main telt ruim 50 medewerkers en heeft kantoren in Den Haag, Stockholm en Düsseldorf. Main heeft ruim EUR 2,2 miljard aan beheerd vermogen. Main heeft op dit moment in meer dan 130 softwarebedrijven geïnvesteerd, welke banen hebben gecreëerd voor ongeveer 5.000 werknemers.