Main Capital Partners investeert in                 ID-verificatiespecialist ORIBI

Main Capital Partners investeert in                 ID-verificatiespecialist ORIBI

Den Haag, 14 december 2021 - Main Capital Partners heeft een meerderheidsbelang verworven in ORIBI, een toonaangevende aanbieder van software voor Identity & Access Management (IAM).

De ORIBI Groep

ORIBI is de eerste investering vanuit het in oktober gelanceerde fonds Main Foundation I, bedoeld voor kleinere, maar veelbelovende softwarebedrijven. ORIBI levert softwareoplossingen waarmee organisaties persoonsgegevens van bezoekers, klanten en medewerkers kunnen verifiëren en verwerken. 

Dit gebeurt via ID-controles voor gemeenten, professionele bezoekersregistraties, ID-screening van medewerkers en klanten en ID-controleoplossingen op mobiele apparaten. Het belangrijkste product van ORIBI is software met een documentlezer in combinatie met een camera, die meer dan 6.000 verschillende typen identificatiedocumenten controleert op diverse veiligheidseigenschappen. Hiermee is men in staat om de identiteit onomstotelijk vast te stellen. Ruim 70 procent van de 352 Nederlandse gemeenten gebruikt deze software.

De ORIBI Groep
De ORIBI Groep

Groeiend belang van dataprotectie

De investering in ORIBI bouwt voort op het groeiende belang van dataprotectie. “De markt voor IAM-software zal naar verwachting met minimaal 13 procent toenemen de komende drie jaar”, zegt Ivo van Deudekom, Senior Investment Manager bij Main. “Zowel de vraag naar oplossingen voor identiteitsverificatie, als het belang van dataveiligheid wordt steeds groter.” Main verwierf al eerder softwarebedrijven met een focus op Identity and Access management, zoals het Zweedse Pointsharp en het Duitse Sivis. Van Deudekom: “Wij zullen onze kennis en ervaring inzetten om ORIBI nog succesvoller te maken.”

Samen met het huidige managementteam van ORIBI kijkt Main naar diverse groeimogelijkheden, zoals autonome groei binnen de segmenten waarin het bedrijf al actief is, maar ook uitbreiding naar aanpalende subsegmenten om de positie in de bredere security-softwaremarkt te versterken. 

Henk de Kort, CEO ORIBI: “Wij verheugen ons op het partnerschap met Main, en hopen gezamenlijk onze  positie binnen de Benelux verder te versterken. Met de expertise en het internationale netwerk van Main willen we ORIBI ook buiten de Benelux positioneren. Onze dienstverlening verwachten we met hulp van Main nog verder te verbeteren, waardoor we nog meer toegevoegde waarde kunnen leveren aan onze klanten.”

Main Foundation I
Main Capital Partners investeert sinds 2003 exclusief in enterprise softwarebedrijven. Door het succes van de eerdere fondsen en de toenemende omvang van bijbehorende investeringen, besloot Main een speciale fondslijn te starten voor investeringen in kleinere bedrijven met veel groeipotentieel: Main Foundation I. Dit fonds werd begin oktober gesloten op een waarde van 210 miljoen euro, en zal worden ingezet om platformen autonoom te laten groeien. Daarnaast zal een selectieve buy-and-build-strategie worden toegepast, waar dit het strategische profiel van een bedrijf versterkt, om verdere groei te stimuleren.

ORIBI Groep

ORIBI, opgericht in 2009, levert moderne oplossingen die het mogelijk maken om op veilige en efficiënte wijze de identiteit van onder andere bezoekers, klanten en medewerkers te verifiëren en te verwerken. Daarnaast ontwikkelt ORIBI software voor veilige en efficiënte bezoekersregistratie en ID-screening van medewerkers en klanten. ORIBI heeft circa 20 medewerkers die vanuit het hoofdkwartier in Oisterwijk meer dan 400 klanten bedienen. Ruim de helft hiervan bestaat uit gemeenten, maar ORIBI bedient ook klanten in de automotive, uitzendbranche de bouw- en de industriële sector.

ORIBI Groep
ORIBI Groep

Main Capital Partners

Main Capital Partners is een toonaangevende software-investeerder in de Benelux, DACH en de Nordics. Main heeft bijna 20 jaar ervaring in het versterken van software bedrijven en werkt nauw samen met management teams van haar portfolio bedrijven als een strategische partner, om duurzame groei te realiseren en excellente software groepen te bouwen. Main telt ruim 45 medewerkers en heeft kantoren in Den Haag, Stockholm en Düsseldorf. Sinds oktober 2021 heeft Main ruim 2,2 miljard euro onder beheer. Main heeft geïnvesteerd in meer dan 120 softwarebedrijven. Deze bedrijven creëren werkgelegenheid voor ongeveer 4.000 werknemers.

Meer informatie over Main Capital Partners?