Certwell, specialist in certificaatbeheer, sluit zich aan bij de ORIBI Groep

Certwell, specialist in certificaatbeheer, 

sluit zich aan bij de ORIBI Groep

Den Haag, 28 februari 2023 - ORIBI Groep, aanbieder van Identity & Access Management software, kondigt de strategische combinatie aan met certificerings- en compliance specialist Certwell.

Certwell de derde add-on acquisitie van ORIBI Groep

Dit is de derde add-on acquisitie van ORIBI Groep sinds de samenwerking met Main Capital Partners (“Main”) in 2021. In 2022 versterkte de groep haar positie al door autorisatiebeheerspecialist SmartAIM en ID-verificatiespecialist JanusID over te nemen. De combinatie is een nieuwe mijlpaal in Oribi’s groei en actieve buy-and-build-strategie. Door de krachten te bundelen, kan de groep haar productsuite blijven uitbreiden en zo dichter bij het doel komen om een ​​toonaangevende softwareleverancier te worden op het gebied van identiteits- en toegangsbeheer.

Certwell, opgericht in 2010 en met het hoofdkantoor in Eindhoven, biedt een reeks compliance en certificeringsoplossingen. Certwell is een begrip in de bouw en infra en kan alle netbeheerders tot haar klantenkring rekenen. Deze oplossingen bieden klanten hulp bij de naleving van wettelijke en functionele eisen van hun werknemers door de geldigheid en authenticiteit van certificaten te bewaken. Het bedrijf bedient in totaal 45 klanten in sectoren als de bouw, energie, logistiek en gezondheidszorg. Het bedrijf biedt een uitgebreid portfolio van digitale oplossingen om organisaties te helpen compliant te blijven en hun administratieve lasten te verminderen. De oplossingen van Certwell stellen haar klanten in staat te zorgen voor naleving van de branchevoorschriften en het handhaven van de hoogste kwaliteitsnormen, terwijl tegelijkertijd overheadkosten worden verlaagd.  

Certwell de derde add-on acquisitie van ORIBI Groep
Certwell de derde add-on acquisitie van ORIBI Groep

Toonaangevende IAM-specialist

De sterke capaciteiten van Certwell op het gebied van certificeringsbeheer passen heel goed in Oribi's bestaande aanbod van schaalbare oplossingen voor identiteits- en toegangsbeheer. De combinatie is complementair aangezien Certwell en Oribi een vergelijkbare product-markt-fit delen en geografisch dicht bij elkaar liggen. Met de expertise van Certwell op het gebied van certificeringsbeheer kan Oribi een nog uitgebreidere reeks oplossingen voor identiteits- en toegangsbeheer aanbieden aan haar klanten. Door verder te verbreden binnen de IAM-workflow wordt de gecombineerde groep bovendien een steeds meer diverse aanbieder. Dit maakt Oribi nog aantrekkelijker voor haar klanten, omdat het een one-stop-shop wordt voor al hun behoeften op het gebied van identiteits- en toegangsbeheer. 

Ivo van Deudekom, Investment Director bij Main: “De markt van identiteits- en toegangsbeheer groeit al jaren en dit type oplossing wordt steeds belangrijker in allerlei sectoren. Er bestaat er een toenemend risico dat mensen toegang krijgen tot een fysieke of digitale omgeving zonder dat zij daarvoor geschoold zijn of de juiste certificeringen op zak hebben. Certwell’s oplossing zorgt ervoor dat dit verleden tijd is, zo kunnen veiligheidsrisico’s sterk worden beperkt en is de klant tegelijkertijd compliant met wet- en regelgeving. Wij verwachten dan ook een sterke groei richting de toekomst.”

Jouke Toeter, CEO bij Certwell: “Certwell voorziet inmiddels alle netbeheerders in Nederland van een Digitaal Veiligheidspaspoort. We zijn daarnaast erg ambitieus om onze marktpositie verder te gaan uitbreiden in o.a. de bouw en de technische sector. Met Oribi en Main aan boord kunnen we deze ambitie sneller verwezenlijken. We staan dan ook in de startblokken voor verdere (internationale) groei.”

Henk de Kort, CEO bij Oribi: “Door deze samenwerking kunnen wij een nog bredere productsuite aanbieden op het gebied van identiteits- en toegangsbeheer. Wij kijken er naar uit om samen met Certwell de krachten te bundelen, zodat we de klant nog beter kunnen voorzien van een compleet product.’’

Over Certwell & de ORIBI Groep

Certwell is opgericht in 2010 en heeft zijn hoofdkantoor in Eindhoven. Het bedrijf biedt een reeks compliance- en certificeringsoplossingen aan in totaal 45 klanten in Nederland en is actief in sectoren als de bouw, energie, logistiek en gezondheidszorg. Certwell is een begrip in de Nederlandse Infra en rekent alle netbeheerders en (de grootste) infrabedrijven tot haar klantenkring.

De ORIBI Groep biedt moderne oplossingen waarmee identiteiten van bijvoorbeeld bezoekers, klanten en medewerkers op veilige en efficiënte wijze kunnen worden geverifieerd en de bijbehorende autorisaties vervolgens kunnen worden beheerd. Oribi, met kantoren in Oisterwijk, Houten en Den Haag heeft ongeveer 50 medewerkers die in totaal meer dan 500 klanten bedienen. Ongeveer de helft daarvan zijn gemeenten, maar Oribi bedient ook klanten in meerdere sectoren waaronder de flexbranche, het onderwijs en de zorg.

Over Certwell & de ORIBI Groep
Over Certwell & de ORIBI Groep

Over Main Capital Partners

Main Capital Partners is een toonaangevende software-investeerder in de Benelux, DACH en Scandinavië. Main heeft bijna 20 jaar ervaring in het versterken van softwarebedrijven en werkt als strategische partner nauw samen met de managementteams van haar portfoliobedrijven om duurzame groei te realiseren en excellente softwaregroepen te bouwen. Main telt 60 medewerkers en heeft vestigingen in Den Haag, Stockholm, Düsseldorf, Antwerpen en Boston (VS). Sinds oktober 2021 heeft Main meer dan EUR 2,2 miljard aan beheerd vermogen. De afgelopen 20 jaar heeft Main geïnvesteerd in meer dan 150 softwarebedrijven. Deze bedrijven hebben banen gecreëerd voor ongeveer 9000 werknemers.

Informatie over Main Capital Partners?